16.10.2024 09:00:00

Вебінар викладачів та майстрів виробничого навчання з манікюрного напряму

детальніше

16.10.2024 11:00:00

Семінар викладачів суспільних дисциплін

детальніше

16.10.2024 12:00:00

Вебінар викладачів хімії та біології (онлайн)

детальніше

23.08.2024
Навчання тренерів в рамках стратегії реформи шкільного харчування

У рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE, за підтримки ГО «Асоціація громадського харчування» та ГО «Cult Food» на базі Кулінарного хабу Бориспільського професійного ліцею з 21 по 23 серпня 2024 року проходили навчальні заходи для майстрів виробничого навчання – тренерів центрів підвищення кваліфікації кухарів (кулінарних хабів). Проєкт реалізується в рамках стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської.

Практичні заняття проводили:

- шеф-кухар, ідеолог проєкту «Cult Food», автор Збірника рецептур для харчування дітей в закладах освіти Євген Клопотенко;

- голова громадської організації «Національна асоціація громадського харчування», керівник Команди реформи шкільного харчування Орест Степаняк.

Майстер-тренери готували та дегустували 10 страв зі шкільного меню:

- Паста з зеленого горошку з буряком та насінням соняшника;

- Суп "Вішисуаз";

- Банош;

- Сочевиця тушкована з овочами;

- Риба запечена з сиром у бешамелі;

- Кебаб з коріандром;

- Піца;

- Соус "Батерчикен";

- Бламанже безлактозне;

- Компот з ягід з м'ятою;

Львівську область представляли: Оксана Кизима та Любов Осміловська (Угнівський аграрно будівельний ліцей), Катерина Коваль та Мирослава Мигаль (Сокальський професійний ліцей), які успішно пройшли теоретичний онлайн-курс та потрапили до списку учасників практичного навчання «Роль профтехосвіти у впровадженні шкільного харчування».

Майстри-тренери – «агенти змін», отримають сертифікати експертів кулінарного спрямування і набуті професійні компетентності передадуть колегам – майстрам виробничого навчання ЗП(ПТ)О регіону та кухарям шкільних їдалень, впроваджуючи цим самим реформу шкільного харчування.