16.10.2024 09:00:00
Вебінар викладачів та майстрів виробничого навчання з манікюрного напряму
У рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE, за підтримки ГО «Асоціація громадського харчування» та ГО «Cult Food» на базі Кулінарного хабу Бориспільського професійного ліцею з 21 по 23 серпня 2024 року проходили навчальні заходи для майстрів виробничого навчання – тренерів центрів підвищення кваліфікації кухарів (кулінарних хабів). Проєкт реалізується в рамках стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської.
Практичні заняття проводили:
- шеф-кухар, ідеолог проєкту «Cult Food», автор Збірника рецептур для харчування дітей в закладах освіти Євген Клопотенко;
- голова громадської організації «Національна асоціація громадського харчування», керівник Команди реформи шкільного харчування Орест Степаняк.
Майстер-тренери готували та дегустували 10 страв зі шкільного меню:
- Паста з зеленого горошку з буряком та насінням соняшника;
- Суп "Вішисуаз";
- Банош;
- Сочевиця тушкована з овочами;
- Риба запечена з сиром у бешамелі;
- Кебаб з коріандром;
- Піца;
- Соус "Батерчикен";
- Бламанже безлактозне;
- Компот з ягід з м'ятою;
Львівську область представляли: Оксана Кизима та Любов Осміловська (Угнівський аграрно будівельний ліцей), Катерина Коваль та Мирослава Мигаль (Сокальський професійний ліцей), які успішно пройшли теоретичний онлайн-курс та потрапили до списку учасників практичного навчання «Роль профтехосвіти у впровадженні шкільного харчування».
Майстри-тренери – «агенти змін», отримають сертифікати експертів кулінарного спрямування і набуті професійні компетентності передадуть колегам – майстрам виробничого навчання ЗП(ПТ)О регіону та кухарям шкільних їдалень, впроваджуючи цим самим реформу шкільного харчування.